Tuesday 8 March 2016

Rahsia ESP Yang Kita Perlu Tahu Sebelum Terjebak!

Assalamualaikum

Anda tahu tak ESP ni pernah jadi fenomena sampai selalu out of stock dan ramai orang berebut-rebut nak beli especially ibu-ibu menyusu. Kononnya boleh meningkatkan production susu ibu. Lepas tu pulak diorang claim boleh jadi kurus lah, kulit makin cantik lah, kerja makin produktif sebab boleh maintain bertenaga, parut hilang, kenyang lebih lama, dah tak gastrik lagi, part2 yang kendur kembali anjal dan macam- macam lagi lah kesan yang elok-elok belaka.

Sekarang ni, bulan Mac ni tengah Promo ESP ni tau, dan anda bakal nampak banyak poster2 ESP kat IG dan FB anda. Sebelum anda terpengaruh dengan iklan2 yang cantik2 dan testimoni yang membuatkan anda tempting sangat nak order terus set Promo Beli 6 Percuma 1 tu, ada beberapa RAHSIA, iaitu fakta, ye FAKTA, bukan auta, dan bukan pula statement syok sendiri yang perlu anda tahu.



FAKTA #1

ESP Satu Satunya Produk Yang Ada Kesemua 9 Acid Amino Penting


Badan manusia perlukan protein untuk penghasilan sel tubuh yang sihat. Sel yang sihat termasuk sel-sel kulit juga akan menambah baik kecantikan luaran kita.Pembinaan sel yang tidak sihat boleh menyebabkan pelbagai kanser pada badan kita.

Protein ni terdiri daripada 21 jenis asid amino, ada yang boleh dihasilkan oleh badan dan ada yang kita perlu ambil daripada makanan seharian kita dan tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan.

9 jenis asid amino yang tak dapat dihasilkan oleh badan ni semuanya ada dalam ESP. Tak percaya? jom check label kat canister ESP ni.
ESP lengkap dengan semua 9 asid amino penting Kalau cari dalam pasaran Malaysia ni, ESP lah satu satunya produk yang ada kesemua 9 asid amino penting ni ( Histidine, Leucine, Isoleucine, Valine, Tryptophan, Threonine,Lysine, Methionine dan Phenylalanine)


FAKTA #2

ESP Diproses Pada Suhu Rendah Agar Protein Tidak Rosak


Protein tidak tahan suhu yang tinggi. Proses memasak makanan ber protein akan merosakkan lebih dari 50% protein asal, strukturnya protein akan berubah menjadi gumpalan-gumpalan yang susah dihadam dan diserap. Sebab itu lah kita makan ayam, ikan, daging hari-hari pun masih terdedah kepada risiko kekurangan protein dalam badan.

Boleh katakan kita makan lebih banyak hampas dari protein.

Tapi protein ESP tidak musnah, sebab ia diproses pada suhu yang rendah. Proses ini dipilih supaya kandungan protein dalam ESP kekal berkualiti dan berkesan untuk badan kita.


FAKTA #3

Kandungan Glycemic Index (GI) Dalam ESP Adalah Rendah

Apa benda Glycemic Index (GI). GI adalah kadar pertukaran sesuatu makanan kepada glukos di dalam badan.


Klasifikasi GI Makanan yang rendah GI adalah lebih baik kerana tidak menyebabkan gula dalam darah naik mendadak dan ia buatkan kita rasa kenyang lebih lama. GI ESP adalah rendah iaitu 39.

Perasan tak kalau breakfast makan nasi atau mee goreng atau roti canai 2-3 keping pun, belum pukul 12 dah rasa lapar. Cepat kenyang tapi cepat lapar balik. Ni kerana makanan tu tinggi GI dan makanan ditukarkan kepada tenaga sekali gus.

Oleh kerana GI ESP  rendah, ia membantu kita untuk kenyang lebih lama :)



Kadar pertukaran makanan kepada tenaga berdasarkan GI 


GI juga adalah indikator yang penting bagi pesakit diabetes atau kencing manis. Mereka harus memilih makanan yang rendah GI kerana makanan yang tinggi GI boleh menyebabkan hyperglycemia.

Jadi ESP sesuai diambil oleh pesakit diabetes dan bagus untuk membantu menstabilkan gula dalam darah :)



FAKTA #4

ESP Diperbuat Dari Kacang Soya NON-GMO

GMO adalah Genetically Modified Organism, atau senang cerita, benda2 hidup yang dah diubahsuai sifat genetiknya. Pengubahsuaian genetik ni dilakukan melalui beberapa eksperimen dan tujuannya adalah untuk mengurangkan kos, meningkatkan produktiviti bahan2 tanaman atau ternakan, meningkatkan daya tahan buah-buahan atau sayur-sayuran dari serangga perosak dan meningkatkan rasa dan kesegaran produk-produk ini di pasaran.


Antara tumbuhan yang mengandungi GMO


Zaman sekarang banyak tanaman yang dah di ubahsuai secara ginetik.Antara produk popular yang dah diubahsuai secara ginetik (GMO) ialah buah jambu batu, tembikai & anggur yang takde biji. Begitu juga soya.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan dah bukan yang semulajadi lagi, struktur berbeza, dah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser, dan sebagainya.

Tapi ESP dibuat daripada soya bukan GMO. Ianya kacang soya asli.

Setiap satu tin ESP diproses drpd 30kg soya dan proses penghasilannya dipantau rapi melalui proses pensijilan tersendiri Shaklee yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya untuk memastikan penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti sahaja digunakan untuk hasilkan ESP.

FAKTA #5

ESP Tiada Kolesterol, Tiada Asid Urik & Mudah Diserap

ESP dihasilkan daripada protein tumbuhan, oleh itu ia tidak mengandungi kolesterol. Jadi orang yang ada darah tinggi tak perlu risau nak ambil ESP.

Ia juga tiada asid urik kerana ia bukan diproses oleh badan. Jadi pesakit gout juga boleh mengambil ESP.

ESP sangat mudah diserap kerana ianya semulajadi tanpa melalui sebarang pengubahsuaian genetik dan tidak pula melalui proses yang terdedah pada suhu tinggi

FAKTA #6

Keberkesanan ESP Terbukti Melalui Kajian Klinikal


Sejak dihasilkan pada tahun 1961, ESP terbukti berkesan dan membantu ramai orang dari pelbagai sudut kesihatan. Namun keberkesanan ESP bukanlah berdasarkan testimoni pengguna semata-mata tetapi disahkan dengan ujikaji klinikal yang dijalankan.

Kajian-kajian ini bukan sahaja dijalankan oleh Saintis Shaklee sahaja, tetapi juga 3rd party scientist yang bersikap neutral. Berikut adalah hasil kajian klinikal terhadap unsur2 yang terdapat dalam ESP.

Antara senarai ujikaji klinikal unsur-unsur dalam ESP



FAKTA #7

ESP Mengandungi Leucine - Bantu Untuk Turunkan Berat Badan.


Seperti yang saya dah bagitau dalam fakta #1, ESP mempunyai Leucine, sejenis asid amino penting.
Leucine ada fungsi tersendiri dan sangat membantu dalam penurunan berat badan secara sihat.

Leucine bertindak dengan 3 cara untuk membantu menurunkan berat badan yang berlebihan.


Membakar lemak visceral - lemak yang paling dalam di bahagian perut yang paling sukar disingkirkan.Membuatkan kita rasa kenyang lebih lama dengan mengawal metabolisma glukos dan membantu hormon leptin merangsang otak supaya anda berasa kenyang pada kalori yang rendah.Membina semula otot - kekalkan tisu tanpa lemak. Leucine ni dapat bantu kita kurus kan badan dengan pembakaran lemak dan bukannya mengurangkan jisim otot.


Ok, cukup dulu 7 fakta kat atas untuk anda pertimbangkan sebelum membeli ESP atau apa2 supplement tambahan yang berasaskan protein. Dan fakta-fakta tersebut menyokong claim2 pengguna ESP terhadap keberkesanannya dan juga bonus 'side effect' yang mereka alami.


Saya harap perkongsian ini bermanfaat buat anda.

Untuk pembelian terus ESP, anda boleh klik butang beli sekarang di bawah ini.




Jika ada pertanyaan lanjut atau anda inginkan konsultasi percuma tentang kombinasi supplement terbaik untuk anda, hubungi saya


Hanun Farha


SID: 882031


Call/SMS/Whatsapp: 0129503142


fb:https://www.facebook.com/hanunfarha


Fan Page: My Precious Health Cube


About Unknown

A mom to three adorable heroes, insyaAllah will be our Imam Muda(s). A wife to a loving and very supportive husband. Being blessed with all great family and friends around us. A Shaklee Independent Distributor by choice, SID 882031. Dedicated to spread the goodness of Shaklee and promote healthy life.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment